Okulumuzda Kütüphane Açılışı Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında İlimiz genelinde 54 Okulumuzun Kütüphanesi'nin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.


Program, Valimiz Sayın Fuat GÜREL'in il ve ilçelerde açılışı gerçekleştirilecek olan okullarda hazır bulunan kaymakam, ilçe müdürleri ve okul müdürleri ile canlı bağlantı yoluyla bir süre sohbet etmesiyle başladı.

Ardından "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında değerlendirmelerde bulunan Valimiz Sayın Fuat GÜREL "Öncelikli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bütün Türkiye'de "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi kapsamında çok önemli bir adım atıldı ve şükürler olsun ki bir ay kadar kısa bir süre içerisinde 54 okulumuza Milli Eğitim Bakanlığımızın kaynakları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yönetici öğretmen ve öğrencilerimizin üstün gayretleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul yöneticilerimizin koordinesinde şu anda 54 okulumuzun kütüphanelerini açıyoruz. İlimizde kütüphanesiz okulumuz kalmamış oldu. Ben başta Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kütüphane bir medeniyet göstergesidir, geçmiş kültürlere bakıldığında şehir merkezinde var olan yapıların yanında hemen bir kütüphane yer alır, bizim de medeniyetimizin özünde kitap ve kütüphane yer alır çünkü bizim inancımızın ilk emri "Oku" olarak emredildiği için bizlerde okumaya önem veren bir medeniyetin parçalarıyız. Devlet ve millet olarak hem okumaya önem veriyoruz hem de çocuklarımızı geleceğe eğitimli bir şekilde taşınması için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Kütüphanelerin oluşturulmasında emeği bulunan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Valimiz Sayın Fuat GÜREL'in, konuşmasının akabinde 54 kütüphanemizin açılışı canlı bağlantıyla gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Valimiz Sayın Fuat GÜREL, beraberindeki heyet ile açılışını yaptığı Şehit Mehmet Esen Ortaokulu kütüphanesinde incelemelerde bulunarak öğrencilerle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

28-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi